Behandeling van schouderpijn na centraal neurologisch letsel (CNA)

Revalidanten met een centraal neurologisch letsel, bijvoorbeeld een CVA of dwarslaesie, ondervinden tijdens of na afloop van het revalidatietraject, regelmatig pijn in één of beide schouders. Door de diversiteit aan optredende symptomen is het vinden én toepassen van de meest efficiënte interventies een uitdaging. Dat is zeker het geval tijdens een intensieve trainingsperiode van een aangedane arm en hand waarbij de aangedane schouder frequent belast wordt. Ontdek hoe de training Behandeling en begeleiding van schouderpijn en schouder ‘at risk’ van Franck Handskills je hiervoor handvaten geeft.

 

Training behandeling en begeleiding van schouderpijn en schouder ‘at risk’ na CNA

Deze training is ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en (revalidatie) artsen. De training biedt handvaten voor de behandeling van mensen die, ten gevolge van een centraal neurologisch letsel, problemen ondervinden in het dagelijks leven door schouderklachten of kampen met een schouder ‘at risk’.

De training omvat 3 elementen:

  • analyse van de problematiek
  • toepassen van assessments
  • toepassen van interventies, specifiek toegepast op de doelgroep

Uitgangspunt van deze training is het optimaliseren van het klinisch redeneren en interveniëren bij revalidanten die door een centraal neurologisch letsel schouderproblemen ervaren of ‘at risk’ zijn voor het oplopen van schouderproblematiek. Het doel van de training is dat therapeuten en/of (revalidatie) artsen leren op welke manier bewegingsmogelijkheden van de schouder(s) positief beïnvloed kunnen worden zodat revalidanten efficiënt omgaan met de beperkte schouder(s) zowel tijdens het functioneel bewegen als in rust.

 

Meer informatie of een training aanvragen?

Contact